Loading...

Inici » Notícies » Què és l’Acadèmia Julian?

Què és l’Acadèmia Julian?

L’Acadèmia Julian va ser una escola d’art de París que va obrir les portes el 1868 i l’encarregat de fer-ho va ser el pintor Rodolphe Julian. L’acadèmia era una alternativa pels estudiants d’art de l’època que no se’ls permetia matricular-se a l’Escola de Belles Arts de París, un espai on no s’acceptaven dones i on calia passar uns exàmens d’accés estrictes.

Es va capacitar a homes i dones per separat. Les dones van participar en els mateixos estudis que els homes, inclòs el dibuix i la pintura de models nus. L’època daurada de l’escola, quan va atreure els estudiants i mestres més talentosos, va ser el període 1875-1915. Sobre l’any 1880 es calcula que l’acadèmia ja tenia prop de 600 artistes. Molts graduats d’aquesta època es van convertir en alguns dels millors artistes moderns de finals del segle XIX i principis del XX, de fet el moment més popular de l’escola va coincidir amb el moviment post impressionista. Entre els graduats destacaven els membres del grup dels nabis, famosos pel seu art decoratiu.

Com sabem, en aquell moment París es va convertir en la capital del món de l’art i l’epicentre de l’art modern. Molts artistes s’hi desplaçaven per aprendre sobre les últimes novetats en pintura, com per exemple Thomas Hart Benton dels Estats Units. D’altra banda, l’Acadèmia Julian va ser considerada com un trampolí cap a la prestigiosa Escola de Belles Arts de París que preparava als estudiants per als exàmens d’ingrés. A més, als estudiants se’ls va atorgar el dret de competir per la prestigiosa beca Prix de Rome, atorgada a joves pintors, escultors o gravadors més prometedors i que els permetia estudiar art a Roma. La institució també va celebrar els seus propis concursos d’art, i va encoratjar als estudiants més avantguardistes a presentar els seus treballs en salons de París.

  • © 2023 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí

Preferències de cookies