Loading...

Inici » Notícies » Presentació Teresa Areny, nova Cap de Projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra

Presentació Teresa Areny, nova Cap de Projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra

Teresa Areny

Cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra

Cap de producció de la Fundació ONCA

 

El mes d’octubre de 2020, Teresa Areny, pedagoga de formació i especialista en gestió cultural, s’incorpora com a cap de projectes al Museu Carmen Thyssen Andorra, a demanda de Guillermo Cervera, director de l’equipament fins a finals del mes d’octubre d’enguany. La seva carrera professional de prop de 30 anys, com a gestora cultural, és la que l’acredita pel nou encàrrec de Museand, posant l’accent en la coordinació del funcionament del Museu, per reforçar els projectes iniciats des de l’inici i per incentivar la creació de nous projectes culturals, creant sinergies de col·laboració amb el teixit cultural del país.

 

Cervera deixa la direcció del museu per dedicar-se a la col·lecció Carmen Thyssen Bornemisza, i la nova cap de projectes pren les regnes d’un espai consolidat, emblemàtic i integrat en el teixit cultural del Principat d’Andorra. La seva voluntat és la de crear sinergies artístiques, en el sentit més ampli del terme, com ara fer que l’espai museístic sigui un lloc de trobada per a tothom i amb tothom, afavorir la interrelació artística tant dels professionals com dels amateurs. “Les cases es comencen pels fonaments, i treballar amb i per la base de la societat, és un dels pilars fonamentals del projecte”.

 

Areny compagina la seva tasca de cap de projectes del museu andorrà, amb la de cap de producció de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, tasca que desenvolupa des de l’any 2007. Prèviament dissenya el projecte multi-disciplinar, Trivium – Escola d’arts escèniques, de Sant Julià de Lòria. El 2003, posa en marxa el Grup PRISA al Principat d’Andorra, amb l’estrena de les emissions de la Cadena SER, els 40 Principals i la Cadena Dial. El 1992, és nomenada directora de cultura del Comú de Sant Julià de Lòria i, entre altres esdeveniments, inaugura el Centre cultural i de congressos lauredià, un dels equipaments culturals més emblemàtics del país, especialitzat en la programació escènica, en la promoció de la cultura popular i l’organització d’esdeveniments de renom, com el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, entre altres.

 

Durant la seva etapa universitària a Barcelona, treballa en el camp de l’educació en el lleure i descobreix que la gestió cultural, educativa i lúdica, esdevenen la seva passió professional. L’any 1991 entra a treballar en una empresa especialitzada en gestió cultural al voltant del fenomen lúdic, fet que confirma la seva dedicació professional. Abans d’iniciar els estudis superiors, imparteix classes de música; és monitora en el lleure i participa en moltes associacions de cultura popular del seu poble natal, Sant Julià de Lòria, algunes d’elles impulsades pels seus progenitors. Considera que el fet d’haver nascut en el si d’una família vinculada al món cultural i associatiu del Principat, ha estat el punt de partida per descobrir la seva passió, una passió compartida amb els seus pares i els seus germans, que va començar amb l’estudi musical, amb l’educació en el lleure, amb la pedagogia, i finalment, amb la gestió cultural.

 

Teresa Areny emprèn aquesta nova etapa professional amb entusiasme i rigor, i amb la complicitat d’un equip de treball jove, implicat i apassionat per la seva feina.

 

 

 

                                                                                                            Desembre 2020

Fotografia: Pep Farràs

  • © 2022 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí