Loading...

Inici » “FEMINA FEMINAE. Les Muses i la Col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay.”

“FEMINA FEMINAE. Les Muses i la Col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay.”

Del 10/10/18 fins al 10/09/19

Femina, Feminae recorre prop de tres segles d’història a través de la figura femenina representada per grans mestres de la pintura i de l’escultura que, amb diferents perspectives, tècniques i estils artístics, van expressar l’atractiu, la senzillesa, la distinció, la nuesa i la sensualitat de la dona. La relació entre la dona i l’art sempre ha estat d’influència i retroalimentació, on la figura femenina ha suposat sempre una gran font d’inspiració per a nombrosos artistes. En total, la mostra comptarà amb 28 obres, dues de les quals, per primera vegada, seran escultures.

Es tracta d’una exposició on el visitant podrà conèixer els diferents costums i trets de la figura femenina, representats sobre un llenç que no existiria sense aquestes models, ja que van provocar en els artistes la necessitat vital de representar-les. És el cas del pintor Rober Delaunay i la seva obra La Gran Portuguesa.

En aquest sentit, la natura és un indret especialment apreciat en la representació del nu femení, com podem observar en l’obra Pastora nua ajaguda de Berthe Morisot. Tanmateix, la ciutat també ha permès als artistes captar tota l’essència femenina en la seva faceta més moderna. Des d’obres com La modista als camps Elisis de Jean Béraud fins a El Parc “The Battery” de Réginald Marsh, en totes elles, la moda i la dona com a ens independent cobren una gran importància. Encara que l’aspecte exterior ocupi gran part de l’exposició, no es deixa de banda l’aspecte més introspectiu, que també hi és present gràcies a les obres d’artistes pop com Julian Opie o Richard Lindner.

Però la dona com a motiu de representació no és l’únic protagonista, sinó que l’exposició també pretén destacar la gran rellevància de la dona col·leccionista, que en aquest cas és Carmen Thyssen-Bornemisza. Al llarg dels anys, la reconeguda col·leccionista ha anat creant una col·lecció de gran prestigi que pot ser visitada en diferents museus, fet que demostra la seva labor com a difusora i conservadora d’art.

Més informació

Galeria

Descàrregues

Horaris

De dimarts a divendres: 10 h - 18 h
Dissabtes: 10 h - 19 h
Diumenges: 10 h - 14 h

Dilluns: TANCAT

  • © 2024 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí

Preferències de cookies