Loading...

Inici » Notícies » Què està passant al Museu durant el canvi d’exposició?

Què està passant al Museu durant el canvi d’exposició?

Després del tancament de l’exposició Made in Paris. La generació de Matisse, Lagar i Foujita, us pregunteu segurament què passa entre bastidors.

Avui us ho revelem!

Durant el tancament pel canvi d’exposició, el primer pas és el desmuntatge. Els especialistes en transport d’art, InteArt, arriben al museu amb les caixes fetes a mida i procedeixen al desmuntatge de les peces. Abans de ser embalades, les pintures passen sota la mirada experta del Conservador General de la Colección Carmen Thyssen-Bornemisza, Guillermo Cervera, qui, amb l’ajuda d’una fitxa, determina l’estat dels quadres i dels marcs que acaben de passar un any a la sala d’exposicions.

A continuació, es col·loca una etiqueta de referència en el revers de cadascuna de les obres, la qual cosa permetrà certificar posteriorment la seva participació en l’exposició de Made in Paris. La genracio de Matisse, Lagar i Foujita al Museu Carmen Thyssen Andorra.

Finalment, arriba el moment en què cadascun dels quadres és acuradament embalat i col·locat en la seva caixa respectiva, a resguard de qualsevol perill extern. Per a no sotmetre’ls a un canvi de temperatura massa brusc, se’ls deixa reposar durant unes hores i, finalment, ens acomiadem.

Un cop el museu buit, la sala procedeix a diferents modificacions, personalitzades pel discurs artístic pensat per la mostra següent. Els diferents operaris (fuster, pintor, ventilació, vinils, títol de sala..), ja tenen el camp lliure per procedir a la transformació de l’espai. Els mòduls, que formen el recorregut de la sala, es canvien de lloc, donant a la sala un caràcter inèdit! Dins d’aquest nou itinerari, es pinten les parets i s’instal·len els vinils així com el títol expositiu.

La sala acaba d’agafar forma.

Des de llavors, esperem les noves obres amb moltes ganes! La museografia és un dels elements essencials en la preparació d’una exposició. Seguint el pla de la sala al peu de la lletra, cadascuna de les peces es col·loca i es fixa en la paret que li correspon, juntament amb la cartel·la de l’obra a on es pot trobar la informació essencial. Aquest pas fonamental, que revela finalment tot el discurs artístic preparat, es completa ajustant els punts de llum necessaris per a ensenyar la producció d’aquests artistes excepcionals en la seva millor esplendor!

L’equip del Museu Carmen Thyssen Andorra us espera a partir del 10 de febrer de 2023 per a presentar-vos la nova exposició de KHRÔMA. L’Univers emocional del color.

  • © 2024 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí

Preferències de cookies