Loading...

Inici » Notícies » El MCTA col·labora pel quart any amb la Universitat de Màlaga

El MCTA col·labora pel quart any amb la Universitat de Màlaga

El Museu Carmen Thyssen Andorra col·labora, per quart any, en les jornades del títol propi de Técnico Auxiliar en Entornos Culturales, de la Universitat de Màlaga.

 

El passat 3 i 4 de març es van dur a terme les jornades educatives pel curs Técnico Auxiliar en Entornos Culturales de la Universitat de Màlaga. El museu ha col·laborat en aquest projecte docent, donada la voluntat de mantenir sinergies entre institucions que treballen per a la inclusió social.

La titulació està pensada per a joves amb discapacitat intel·lectual i té com a finalitat fomentar la seva integració laboral. Segons Teresa Areny, cap de projectes del museu “pel Museu Carmen Thyssen Andorra suposa un repte interessant compartir sinergies amb institucions educatives i projectes d’integració, que faciliten que joves amb diversitat intel·lectual es desenvolupin professionalment en entorns culturals, i esdevinguin part activa d’un museu. La diversitat ha d’esdevenir una realitat habitual en espais de dinamització cultural“.

 

Amb l’objectiu d’apropar els alumnes a un entorn laboral real, l’equip del museu ha presentat en dues sessions de quatre hores, un programa educatiu que oferirà instruments i eines per potenciar la seva proactivitat i la capacitat d’integració en entorns culturals.

 

Les jornades virtuals es van dur a terme per la Raquel Begueria, membre de l’equip del Museu Carmen Thyssen Andorra, responsable del disseny i desenvolupament d’aquest programa formatiu en les jornades malaguenyes. Al llarg de les sessions es va destacar un programa educatiu que pretén acostar l’art a tothom de manera lúdica i innovadora.

Raquel Begueria apunta que “en primer lloc, s’explicarà el model de museu a través de les diferents activitats desenvolupades i a través de les col·laboracions institucionals. D’altra banda, s’impartiran coneixements pràctics sobre la gestió museística, la relació amb el visitant i el paper actiu dels professionals implicats“.

La participació d’enguany per part es va fer en streaming tenint en compte les mesures adoptades arran de la Covid-19. També s’ha donat a conèixer l’exposició actual “Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas”.

La possibilitat de participar en les ponències juntament amb altres grans museus espanyols ha estat un veritable privilegi!

  • © 2024 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí

Preferències de cookies