Loading...

Inici » Notícies » Entrevista als comissaris de “Talents”

Entrevista als comissaris de “Talents”

Coneix l’opinió dels comissaris de l’exposició “Talents amb denominació d’origen”.

Les exposicions no són d’obres disposades a l’atzar en un espai, sinó que encarnen el pensament dels comissaris. Aquest pensament s’acaba convertint en una història, una experiència desenvolupada pel discurs artístic. Una experiència que els visitants recordin.

Hem entrevistat a Isabel Rodríguez i Guillermo Cervera, comissaris de l’exposició Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas. Els dos ens desvetllaran el paper i la implicació dels comissaris darrere d’una exposició.

 

Quin és el paper del comissari/ària artístic/a en una exposició?

En Guillermo Cervera i la Isabel Rodríguez, defineixen aquest paper com a creador de l’exposició i el seu concepte. És una feina d’investigació sobre els artistes, la seva vida i obra. Això porta a trobar el fil conductor i la coherència del discurs expositiu. Per plasmar la idea imaginada, els comissaris coordinen també els dissenyadors gràfics i els industrials. D’aquesta manera, s’asseguren que totes les persones que hi col·laboren parlin el mateix llenguatge.

Quin criteri de selecció han seguit els comissaris de l’exposició “Talents”? La tria final ha suposat un repte?

Segons Guillermo, cada exposició és un repte. Els comissaris tenen com a responsabilitat transmetre i proposar una mostra instructiva i coherent al visitant. Començant per una idea abstracta, Isabel comenta que el primer pas és crear una genealogia i buscar les relacions entre els artistes. Seguidament, apareixen les escoles i agrupaments d’artistes. A partir d’aquí, l’exposició comença a agafar forma i una direcció més precisa per arribar al punt on tot encaixa.

L’objectiu és crear una connexió entre les obres i el públic, dissenyar una experiència perquè cadascú en pugui portar una part a casa.

Què trobaran els visitants en l’exposició “Talents”?

El públic descobrirà la qualitat d’un art de proximitat, així com l’efervescència creativa i les inquietuds dels artistes en una època de molts canvis. A través d’aquestes 28 obres, els comissaris expliquen que de mitjans del segle XIX a mitjans del segle XX, hi ha hagut una evolució estètica significativa vinculada als canvis que ha generat la modernitat.

També descobriran la necessitat que els artistes tenien per anar evolucionant, canviant i enriquir-se els uns als altres.

Quina resposta espereu del públic a l’exposició “Talents”?

Guillermo i Isabel coincideixen que l’objectiu és que cadascú faci seva la mostra i marxi amb un somriure. L’èxit rau en el fet que el públic gaudeixi de cada obra i que tingui ganes de descobrir la següent. Els visitants han de poder connectar les pintures amb la seva pròpia història addicionalment al que l’exposició explica perquè aquesta visita es transformi en experiència personal.

La incorporació de les àudio-guies i del discurs musical, llenguatge universal, ajuda a aquesta connexió entre l’obra i el visitant.

 

  • © 2025 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí

Preferències de cookies