Loading...

Inici » Notícies » Desmuntatge “Talents amb Denominació d’Origen. De Rigalt a Puigengolas”

Desmuntatge “Talents amb Denominació d’Origen. De Rigalt a Puigengolas”

Després del tancament de l’exposició Talents amb Denominació d’Origen. De Rigalt a Puigdengolas, , us pregunteu segurament què passa entre bastidors.
Avui us ho revelem!

El canvi d’una exposició no és tan fàcil com es podria creure. De fet, per a garantir la conservació i la seguretat de les obres d’art, els equips han de seguir tota una sèrie de protocols.
Un cop tancat el museu, el primer pas és el desmuntatge. Els especialistes en transport d’art, InteArt, arriben al museu amb les caixes fetes a mida i procedeixen al desmuntatge de les peces. Abans de ser embalades, les pintures passen sota la mirada experta del Conservador General de la Colección Carmen Thyssen-Bornemisza, Guillermo Cervera, qui, amb l’ajuda d’una fitxa, determina l’estat dels quadres i dels marcs que acaben de passar un any a la sala d’exposicions.

A continuació, es col·loca una etiqueta de referència en el revers de cadascuna de les obres, la qual cosa permetrà certificar posteriorment la seva participació en l’exposició de Talents amb Denominació d’Origen. De Rigalt a Puigdengolas al Museu Carmen Thyssen Andorra.

Finalment, arriba el moment en què cadascun dels quadres és acuradament embalat i col·locat en la seva caixa respectiva, a resguard de qualsevol perill extern. Per a no sotmetre’ls a un canvi de temperatura massa brusc, se’ls deixa reposar durant unes hores i, finalment, ens acomiadem.

I ja podem esperar l’arribada de les noves peces que, sens dubte, us sorprendran en la pròxima exposició!

  • © 2024 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí

Preferències de cookies