Loading...

Inici » Activitats » Calendari d’Activitats: Setembre 2022

Calendari d’Activitats: Setembre 2022

Des del Museu Carmen Thyssen Andorra, tenim el plaer de compartir amb vosaltres el calendari d’activitats familiars del mes de setembre:

Programació:

  • El mural col·lectiu d’Henri Matisse 

Dissabte 3 i diumenge 4 de setembre 

El dissabte 3 i el diumenge 4 de setembre, els assistents tindran l’oportunitat d’experimentar amb el mural col·lectiu. A mesura que l’artista Henri Matisse entrava als 70, la seva salut començava a deteriorar-se, però en lloc de sentir-se restringit, va continuar fent una gran quantitat d’obres d’art. A partir de retalls de paper va crear una tècnica que el propi Matisse va anomenar els “cut-outs” o “pintar amb tisores”. Inspirat en l’obra La Gerbe de Matisse i a partir d’unes plantilles, els assistents hauran de dibuixar i pintar amb guaix les formes més icòniques d’Henri Matisse.

 

  • Plein Air Thyssen als Jardins d’Art 

Dissabte 10 de setembre: 16.00 h – 19.00 h

Dissabte 10 de setembre de 16 a 19 hores, el taller es trasllada als Jardins d’Art d’Ordino (Prat del Call). Per primera vegada, el Museu Carmen Thyssen Andorra col·labora amb el concurs Ordino Jardins d’Art, amb el clar objectiu de crear sinergies entre esdeveniments culturals del país, i aportar una mirada artística des del fet pictòric. En la quarta edició del certamen, l’equipament museístic proposa el taller Plein Air Thyssen als Jardins d’Art d’Ordino, un taller de pintura a l’aire lliure per al públic familiar que permetrà als visitants del festival, convertir-se en creadors d’art. En aquesta ocasió, l’activitat se centrarà en una reproducció de la mítica “columna de Morris” creada a París el 1868 on els participants podran exposar les seves obres. Teresa Areny, cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra comenta que “per al museu es molt important aportar les nostres activitats fora de l’espai museístic propi, en un clar objectiu de vehiculació de la institució a tot el territori i estem molt agraïts als Jardins d’Art d’Ordino per haver-nos convidat a col·laborar en aquesta edició.”

 

  • Celebrem les Jornades Europees del Patrimoni! Joc del Memory 

Dissabte 17 i diumenge 18 de setembre 

El dissabte 17 de setembre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni impulsades per l’Àrea de Museus del Govern d’Andorra, l’entrada al museu serà gratuïta.  A més, aprofitant aquesta celebració, s’oferirà durant el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, activitats familiars per gaudir amb el tradicional joc del Memory: un joc format per peces representatives dels museus i monuments més icònics del nostre país i que acabarà amb un taller de pintura sobre el patrimoni romànic.

 

  •  Conferència: La restauració de l’obra Castell de Briones, de Gustavo de Maeztu, a càrrec d’Alejandra Martos. 

Dijous 22 de setembre, 19.00 h

Continuant amb el cicle de conferències iniciat aquesta temporada, el dijous 22 de setembre a les 19 hores, Alejandra Martos, restauradora i conservadora del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza de Madrid, presentarà la restauració de l’obra Castell de Briones, de Gustavo de Maeztu. Els assistents podran conèixer tots els secrets que s’amaguen darrera d’una peça d’art centrant-se en el procés de restauració de l’obra de l’artista basc, duta a terme especialment per a la seva exhibició al museu andorrà.

Aforament conferència: 40 persones.

 

  • Descobrim la professió artística dels restauradors 

Dissabte 24 i diumenge 25 de setembre 

Per tancar les activitats del mes de setembre i relacionat amb la temàtica de la restauració, el dissabte 24 i el diumenge 25, es durà a terme un taller familiar per apropar la professió artística dels restauradors. L’activitat consistirà en la neteja d’una obra per descobrir-la i repintar-la seguint els seus colors originals.

Durant els tallers, es convidarà a les famílies a descobrir les obres tractades a l’activitat.

Totes les activitats són gratuïtes!

Reservar la/les seva/es plaça/es al correu reserves@mcta.ad o al tel. 800 800.

Sessions Dissabte: 10.30 h, 11.30 h, 12.30 h, 16.00 h i 17.00 h

Sessions Diumenge: 11.00 h i 12.00 h

 

Edat mínima recomanada: a partir de 4 anys.

Aforament de l’espai EduCarmen: 12 persones.

  • © 2022 - Museu Carmen Thyssen Andorra
  • Av. Carlemany, 37 - AD700 Escaldes-Engordany
  • Principat d'Andorra
  • Localització

Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià Disseny gràfic: Laura López Martí